Helikale.
Olevat kõikse parem tort.
See tort tuleb kindlasti päev varem valmis teha!
Biskviit
4 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl jahu
1 dl tärklist
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
Vahusta munad suhkru ja soolaga tugevaks kohevaks vahuks. Sega jahu, tärklis ja küpsetuspulber omavahel, lase läbi sõela munavahu hulka ja sega õrnalt läbi. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ∅24 cm koogivormi. Küpseta 200⁰ juures 25-30 minutit, kuni biskviit on helepruun ja koogi keskele torgatud puutikk puhtaks jääb. Võta biskviit ahjust välja ja lase vormis veidi jahtuda. Siis eemalda biskviit vormist ja lase täielikult jahtuda.
Võikreem
300 g võid
200 g kondenspiima
1,5 dl tuhksuhkrut
3-4 spl kakaopulbrit
Vahusta toasoe heledaks vahuks, lisa kondenspiim, tuhksuhkur. Nüüd võta kaunistamiseks vajalik kogus kreemi ära. Seejärel lisa ülejäänud kreemile kakaopulber (maitse järgi). Olen lisanud ka veidi kondenspiima, sest koogi vahel võib olla vedelam kreem.
Biskviidi immutamiseks
0,5 dl vett
1 dl Vana Tallinna likööri
Mina kasutan pihustiga pudelit, millega pritsin biskviidi kihid üle.
Lõikan biskviit 3 kihiks. Asetan alumise kihi tordialusele ja immutan vedelikuga. Tordi alusele panen äärtesse küpsetuspaberi ribad, mis pärast tordi puruga katmist eemaldan- nii jääb alus puhas. Määrin peale 1/3 pruunist võikreemist. Pritsin teise biskviidikihi vedelikuga, tõstan märjema poole eelmise tordikihi peale ja pritsin ka teiselt poolt vedelikuga. Määrin peale jälle 1/3 pruunist kreemist. Immutan jälle biskviidikihi nagu eelmist, asetan selle tordi peale. Alles jäänud pruuni kreemiga katan tordi pealt ja küljed ka.
Trühvli puru
0,5 dl tuhksuhkrut
1-2 spl kakaopulbrit
Segan tuhksuhkru ja kakaopulbri. Piserdan sellele pihustiga paar korda immutusvedelikku ja segan. Pihustan jälle paar korda immutusvedelikku ja segan. Jätkan, kuni hakkab moodustuma puru. Lasen selle puru ka läbi sõela, puru tuleb ilusam.
Puruga katan kõigepealt ääred, abivahendina kasutan tordilabidat. Seejärel puistan puruga tordi pealiskihi. Eemaldan tordialuse katteks pandud paberiribad.
Kaunistamiseks võta kõrvale pandud valge võikreemi, värvi toiduvärviga ja lase fantaasial lennata!
Tee šokolaadist kaunistusi. No vot ei oska mina kaunistada! Olen katsetanud üht ja teist, aga... midagi jääks nagu ikka puudu või oleks üle.
Aastast 2015
Aastast 2016
Aastast 2017
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar