reede, 10. märts 2017

Blondie, porgandiga


See oli retsepti teine katsetus. Võrreldes esialgsega vähendasin šokolaadi kogust ja suhkru kogust ning suurendasin soola hulka. Aga kolmas kord lisan sidrunit või näiteks apelsinimaitselist pastat. No nagu oleks midagi puudu 😏


150 g valget šokolaadi
175 g võid
3 muna
100 g suhkrut
200 g nisujahu
1 tl meresoola
1 tl vanillisuhkrut
225 g riivitud porgandit
75 g pähkleid (soovi korral)

Sulata vesivannil või koos valge šokolaadi tükkidega ja jäta jahtuma.Väldi vee või veeauru sattumist šokolaadisegusse, sest siis tõmbub segu inetult tükki. Riivi porgand peenema riiviga. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Vala munavahu hulka šokolaadisegu. Lisa riivitud porgand. Sega nisujahu sisse sool ja vanillisuhkur ning sega taignasse. Lisa ka pähklid, kui soovid. Sega kõik ühtlaseks massiks ja vala koogitainas küpsetuspaberiga kaetud kandilisse koogivormi (23x23cm) ja küpseta 180⁰ juures pöördõhuga umbes 25 minutit. Soovitatakse jätta kook nagu brownie- sees veidi niiske, aga selle koogi puhul meeldib mulle rohkem küpsetatud variant.


Lõppu meenutus lahedast olemisest :)
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar