teisipäev, 28. veebruar 2017

Vastlakuklid


Selle retsepti järgi küpsetatud  kuklid on väga head ikkagi samal päeval.

25 g pärmi
1 dl suhkrut
1 muna
0.75 tl soola
2,5 dl piima
90 g võid
0,5 tl kardemoni
≈400 g jahu

Pärm hõõruda vähese sooja piimaga vedelaks. Lisada suhkur, munakollane, sool, kardemon ja ülejäänud piim. Esialgu lisa pool jahust ning sega mõned minutid. Ülejäänud jahu lisa osade kaupa. Taigen jäägu pigem veidi pehmem! Sõtkun kuni tainas on sile ja ühtlane ning lööb kausi küljest lahti. Lase kerkida kahekordseks (kulub tunnike aega).

Kerkinud tainas sõtku kergelt läbi. Vormi taignast väikesed kuklid. Tegin kaalu järgi- 6o grammiseid kukleid sain 16 ehk ühe plaadi täie. Kuklite vormimiseks kasutasin peopesa all veeretamise võtet. Aseta peopesa tainapallile kuplina peale (nagu hoiaksid arvutihiirt, aga tainatükk jääb peopesa alla). Nüüd tee peopesaga töölaual väikeseid tugevaid ringe, kuklit kergelt surudes, kuni tainatükk on kenasti siledaks kukliks muutunud. Kata pallikesed rätikuga ja jäta ahjuplaadile 20 min kerkima. Seejärel määri lahti klopitud munavalgega ning küpseta 225 kraadi juures, kuni kuklid on pealt ilusa jumega. Veidi jahtunud kuklid pintselda üle sulavõiga.

Jahtunud kuklitel lõika kaan ära, uurista natuke kuklisisu välja ja kaunistan vahukoorega. Selle koguse peale kulus minul 400 ml vahukoort, mille maitsestasin vähese suhkru ja vanillisuhkruga. Vahukoore peale aseta kaan ja raputa tuhksuhkruga üle.


AH läheb töökaaslastega vastlapäeva tähistama. OH hakkab uusi kukleid küpsetama, sest endal pole jälle midagi süüa...




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar