Mugandatud.
KOOSTISAINED
300 g Digestive küpsiseid
125 g võid
2 topsi Jaani karamellikreemi
100 g toorjuustu
2-3 küpset banaani
3 dl vahukoort
1-2 spl suhkrut
kaunistuseks soolapähkleid või riivitud šokolaadi
Tõsta toorjuust ja karamellikreem külmikust välja.
Küpsised purustada peeneks. Sulatada või ja segada küpsisepuruga kokku. Suru mass ∅24 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja veidi ka äärtesse. Pane põhi jahedasse (30 min).
Sega ettevaatlikult toorjuust ja karamellikreem. Koguseid võib maitse järgi muuta. Toorjuustuga segan, et maitse poleks liiga vänge ja püsiks ka paremini koos. Kata küpsisepõhi vähese kreemiga ja lao peale banaanide viilud. Tänu karamellikihile püsivad banaaniviilud ülejäänud kreemi määrimisel paremini paigal. Mina panen banaanid karamellikreemi alla, et maitsed seistes ühtlustuksid ja banaan ei muudaks värvi (ei tõmbu pruuniks). Banaanidele kalla peale ülejäänud kate. Pane külma.
Enne serveerimist vahusta vahukoore, see peaks jääma ilus kreemjas. Vahukoor maitsesta suhkruga, aga seda lisa maitse järgi- vahukoor ei tohi tulla liiga magus! Kata kook vahukoorega ja kaunista. Soolapähklid moodustavad koogiga imelise koosluse! Need võid veidi peenemaks hakkida ja serveerida eraldi kausis - kes soovib, see ise puistab pähkleid oma koogile.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar