esmaspäev, 13. veebruar 2017
Kukeseenepirukas
100 g võid
200 g riivitud juustu
2 dl jahu
0,25-0,5 dl vett
400 g kukeseeni
1-2 sibulat+ 1 spl võid
100 g sinki
2 dl 10%-list koort (kohvikoor)
3 muna
sool, pipar
1-2 spl riivsaia
Kata 23x23 cm või ∅ 24 cm lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga. Pane ahi soojenema 200⁰C peale.
Värsked kukeseened kuumutada pannil, kuni vedelik aurustub ning maitsestada soola ja pipraga. Talvel teen sügavkülmutatud kukeseentest- sulatan üles ja kuumutan läbi, maitsestan. Pane seened kõrvale. Prae hakitud sibulad pannil madalal kuumusel tükikese võiga klaasjaks. Lisa tükeldatud sink ja kukeseened.
Näpi toasoe või 70 g riivitud juustu ja jahuga puruseks. Lisa vesi ja sega ühtlaseks. Suru tainas vormi põhjale ( soovi korral ka veidi servadele, minul ei ole). Torka põhi kahvliga auguliseks. Küpsetan põhja 10-15 minutit.
Klopi vispliga kausis lahti munad, lisa kohvikoor ja maitsesta. Siin sõltub soola kogus riivjuustu soolasusest! Kui juust on soolasem, siis panen vähem soola.
Võta eelküpsetatud põhi ahjust ja puista peale riivsai. Ei ole kohustuslik, aga usun, et riivsai imab veidi niiskust endasse ja põhi jääb kuivem. Kalla seenesegu põhjale. Puista peale ülejäänud (130 g) riivjuust. Kalla kõik üle munaseguga.
Küpseta 20-25 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne ja täidis hüübimud. Lase jahtuda.
Kahekordse koguse tegin nelinurksesse vormi mõõtudega 27x38 cm.
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar