neljapäev, 9. veebruar 2017

Napoleoni kook (Nadja moodi)

Ainile.

Kes kunagi ei ütle ära ühest tükist napoleonist.





KIHID
250 g võid
250 g hapukoort
350 g jahu
1 tl meresoola

Sega kokku toasoe või, hapukoor, jahu ja sool. Pane tunniks külma.

KREEM
1 l piima
200 g võid
300 g suhkrut
4 spl jahu
4 muna
2 tl vanillisuhkrut
brändit/konjakit maitse järgi 😉

Pane potti 800 ml piima ja kuumuta (mitte keemiseni!). Lisa või. Eraldi kausis sega kokku ülejäänud piim, jahu, suhkur, munad ja vanillisuhkur. Mina segasin suhkruga kõigepealt jahu, siis munad ja lõpuks piima. Sega käsitsi ühtlaseks massiks. Saadud mass vala kuuma piima sisse, samal ajal kogu aeg segades. Keeda madalal kuumusel, kuni kreem muutub paksuks. Jahuta ja lisa brändi.

Kuni kreem jahtub, küpseta põhjad. Jaga tainas 8 osaks. Rulli ei õnnestunud, vormisin lihtsalt  sõrmedega igast osast umbes 26 cm ∅ ümmargune "latakas", mis on 1-2 mm paks. Küpseta iga kiht eraldi küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil 180⁰C juures ligikaudu 15 minutit ja jahuta. Kiht võiks jääda mitte hele, vaid pigem veidi pruunikas.

KOKKU LADUMINE
300 g kirsimoosi

Mina tegin lahtikäivasse koogivormi- nii ei nihku kihid paigast ja ka kreemi ei valgu välja.
Aseta esimene põhjakiht taldrikule ja kata kreemiga. Aseta selle peale järgmine põhjakiht  ja kata kreemiga. Järgmine kiht kata moosiga. Edasi jälle kata kreemiga. Kui oled ära kasutanud 7 põhjakihti, siis viimane tee sõrmede vahel pudiks ja puista kaunistuseks peale. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar