Karelile.
Toorjuustukookide spetsialistile 😉
PÕHI
130 g Digestive küpsiseid
75 g võid
(peotäis soolapähkleid)
Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga (ja pähklitega). Suru küpsisepuru 22 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale. Mina tegin põhjata rõngasse. Osa võid küll sulas välja, aga põhi jäi ikkagi tugev. Pane külmkappi ootele.
Soojenda ahi 180 kraadini. Seni valmista täidis.
TÄIDIS
600 g toorjuustu
3 suurt muna
85-100g suhkrut (oleneb, kas mahla lisad)
1-2 tl vaniljesuhkrut
(1-2 tl laimimahla)
Sega kausis toorjuust kahvliga läbi. Vahusta munad suhkrutega, lisa laimimahl. Munasegu lisa toorjuustule ja mikserda aeglasel käigul ühtlaseks. Esialgu võid suhkrut ja laimimahla pigem panna vähem. Nüüd maitse ja vajadusel maitsesta! Kalla segu koogivormi, küpsisepõhjale ja küpseta 35 minutit või kuni mass on enam-vähem hüübinud.
NB! Üle küpsetamine muudab sisu kohupiimaseks!
Lase koogil 20 minutit jahtuda. Samal ajal valmista kate ja soojenda ahi 230 kraadini.
KATE
300 g hapukoort
1 tl vaniljesuhkrut
50 g tuhksuhkrut
(sorts laimimahla)
Sega koostisained kokku ja vala ettevaatlikult veidi jahtunud koogile. Küpseta 5-7 minutit, kuni on näha, et hapukoorekiht on pealt veidi kuivemaks muutunud.
Koogi kõrguseks tuli 4 cm.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar