pühapäev, 12. veebruar 2017
Brownie
200 g võid
200 g tumedat šokolaadi
3 keskmist muna
200 g suhkrut
100 g jahu
0,5 tl meresoola
100 g kreeka pähkleid
1 tl vanillisuhkrut
kuivatatud jõhvikaid peotäis- mulle meeldib nii 😃
Kata 23x23 cm lahtikäiv koogivorm või ∅ 24 cm koogivorm küpsetuspaberiga ning pane ahi 170⁰C peale kuumenema. Haki kreeka pähklid väiksemaks. Kusjuures viimasel ajal ei ole ma koogi sisse enam pähkleid hakkinud (sööjate erisusi arvestades), vaid pannud enne ahju panekut peale terveid kreeka pähkleid. Tegelikult suisa pekaani pähkleid, need maitsevad mulle rohkem 😊
Sulata või ja šokolaad vesivannil. Vahusta munad ja suhkur miksriga vahule. Tegelikult olen kooki teinud ka nii, et pool kogust on tume šokolaad ja pool midagi muud, siis panen suhkrut ka vähem. Maitse asi! Vala kaks segu kokku ning sega ühtlaseks. Lisa jahu, hakitud kreeka pähklid, kuivatatud jõhvikad ja vanillisuhkru. Sega kõik ühtlaseks massiks ja kalla tainas küpsetusvormi. Küpseta 30-35 minutit, kuni kook pealt kuiv tundub.
NB! Õiged brownie`d on pealt veidi kuivanud ja pragunenud, seest aga veel niisked.
Serveerida soojalt jäätisega või jahtunult.
KÜPSETAMISTE AJALUGU
19.02.2017
Tellimine:
Postituse kommentaarid (Atom)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar