Tegelikult on tegu juba teise katsetusega. Esimesest läks meelest pilti teha 😞
Tegin mõned muudatused ka, nagu ikka 😃
Liivatainapõhi
280 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
150 g toasooja võid
100 g suhkrut
1 väike või pool keskmist muna
Sõelu kaussi jahu ja küpsetuspulber, tee keskele süvend ning sega seal või, suhkur ja muna. Äärtest jahu juurde võttes sega, kuni saad ühtlase taina. Tegin seda kahvliga. Mähi tainas toidukilesse ja pane 20 minutiks külmkappi tahenema. Samal ajal on hea valmistada biskviitpõhi. Seejärel rulli tainas umbes 3 mm paksuselt lahti, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (minul vorm suurusega 34x27 cm ), tee kahvliga augud sisse ja küpseta 200-kraadises ahjus 10-15 minutit. Lõikasin kohe soojalt põhja välja, biskviidi küpsetamise vormiga. Jahuta ahjuplaadil.
Biskviitpõhi
5 keskmist muna
75 g suhkrut
90 g jahu
Eralda munavalged kollastest ja vahusta tugevaks vahuks. Lisa suhkur ja vahusta kiirelt läbi, seejärel lisa munakollased ja vahusta veel. Viimasena lisa sõelutud jahu ja sega alt üles liigutustega ühtlaseks tainaks. Vala tainas umbes 25 cm läbimõõduga kandilisse vormi (minul 27,5x24 cm, sest kitsamaks ei lähe 😟) ja küpseta 170-kraadises ahjus kuldpruuniks. Ikka proovin tikuga küpsust, püüan mitte lasta "küpsiseks". Jahuta ja poolita.
Vahekiht
500 g pohlatoormoosi, millest 150 g tõsta kõrvale. (Teine kord tegin vaarikatoormoosiga, ei olnud nii "äkiline". Ei tohi olla ka liiga magus. Saumikseriga suristasin läbi, ehk sai seemneid väiksemaks purustatud?)
3-5 g agar-agarit (asendasin 6 želatiinilehega)külma vett
350 g moosi pane potti, kui moos on liiga paks, siis lisa pisut vett. Leota želatiinilehti külmas vees. Kuumuta moos keemiseni, lisa želatiin, sega korralikult. Tõsta jahtuma, aga jälgi, et liiga ära ei jahtu ja tarretuma ei hakka.
Kreem
500 g kodujuustu
500 g 5% kohupiima (teine kord panin 1 paki kohupiima ehk 200g ning 200 g toorjuustu)
400 ml vahukoort
maitse järgi tuhksuhkrut (panin 60 g ja OH hädaldas, et suhkruga koonerdasid... 😡Minu arvates oli OK)
Purusta saumikseriga kodujuust ning sega juurde kohupiim, toorjuust ja tuhksuhkur. Viimast lisa nii palju, kui magusat kreemi soovid. Vahusta vahukoor eraldi anumas tugevaks vahuks, lisa kohupiimasegule ja sega ühtlaseks kreemiks. Kusjuures umbes 3 lusikatäit kreemi panin külmikusse kõrvale- seda on hea lõpus viimistlemisel kasutada.
Tordi kokkupanemine
Aseta liivataignast põhi vormi põhja. Ikka seesama vorm, millega biskviit sai küpsetatud. Aga see peaks olema vähemalt 5 cm kõrge. Määri põhjale ühtlaselt laiali 150 g toormoosi. Tõsta peale ülemine biskviidipool. Kata see kolmandikuga kreemist ja jahtunud tarretisekihiga. Tõsta külmkappi tarduma. Kreem pane ka seniks kappi 😊
Kui moositarretis on tardunud, kata see teise osaga kreemist ja alumise biskviidipoolega ning määri peale ülejäänud kreem. Silu ühtlaseks ja pane paariks tunniks külma tahenema.
Eemalda vorm, silu ääred kauniks ja silu ka pealmine kiht kergelt üle- nii jääb puiste pinnale paremini kinni. Põhjast üle jäänud liivatainas pudista peeneks (kilekotti ja taignarulliga üle) ja puista tordile. Soovi korral tooni pudi rohelise pulbervärviga (uskumatu, aga seda kulub väga vähe). Kaunista meelepäraselt.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar