esmaspäev, 3. september 2018

Kartulikeeks

See retsept ammu minu märkmikus kirjas. Arvan, et algallikas on siin.



5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola, pipart
150 g võid
1,5 dl piima
3 muna
150 gr riivitud juustu
200 gr sinki
2-3 keedetud kartulit, kahvliga puruks surutuna (ca 200 g)
Soovi korral ürte


Esmalt klopi lahti munad. Lisa sulatatud või ja piim. Sega küpsetuspulber jahuga. Lisa munasegule nii jahu, juust, kartulid ja sink. Maitsesta tainas soola ja pipra ning ürtidega. Kalla tainas võiga määritud keeksivormi. Kasutan pikemat, 30 cm vormi. Ja keeksi peale võib puistata ka seemneid. Küpseta 180-200 kraadi juures 40-50 minutit, kuni keeks on läbiküpsenud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar