neljapäev, 14. veebruar 2019

Heeringa-hapukoore tarrend leival

Tahtsin pakkuda pidupäeval heeringat, aga klassikaline vaagen tundus tüütu- vaja taldrikuid ja tilgub ja ...ülelüldse 😄 Sõber Google suunas presidendi vastuvõtu suupistetele ja miks mitte proovida?! Idee siit.


50 g marineeritud heeringat
30 g 30% hapukoort (mina panin 20% hapukoort 40g, kohvikoort ei pannud)
10 g 10% kohvikoort
5 g želatiini
tilli
soola ja musta pipart

Haki heeringas ja till peeneks, lisa juurde hapukoor ja kohvikoor. Maitsesta soola-pipraga. Mina jätsin  tunniks kööki seisma, et maitsed seguneksid.

Leota želatiini vees, sulata vesivannil, jahuta veidi ning lisa samuti segule. Tõsta segu vormidesse.
Segu kallerdub väga kiiresti, seetõttu võikski ta olla toas veidi seisnud enne želatiini lisamist. Kasutasin Toffiffee kommikarbist pärit vorme, need on just paraja suurusega. Kallata muidugi ei saa midagi, teelusikaga täitsin vorme.

Valmista ette leib, see tähendab lõika ääred ära. Siis määrisin leivale munavõi. Kuna väikest ümmargust vormi polnud, siis lõikasin leivakääru  neljakandilisteks tükkideks. Ja et päris näppudega sööma ei peaks, torkasin võileivatikud ka sisse.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar