Biskviit
5 muna5 sl suhkrut
5 kuhjaga sl nisujahu
1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad (kollane ja valge koos) suhkruga tugevaks vahuks. Sega vahustatud munadele võimalikult õrnalt sisse nisujahu (mille sisse on segatud küpsetuspulber). Kalla pool tainakogusest 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetusvormi. Et biskviiti hiljem kergemini kätte saada, kasuta küpsetusvormi põhjas küpsetuspaberit. Küpseta biskviiti 180-kraadises pöördõhuga ahjus umbes 20 minuti. Jälgi, et liialt ei pruunistuks. Aita biskviit vormist välja ning küpseta ka teine pool tainakogusest. Jäta biskviitpõhjad jahtuma.
Kate:
200 g maapähkleid
Rösti 180-kraadises ahjus maapähkleid umbes 7 minutit. Haki noaga või
tee purustajaga pähklid väikesteks tükkideks. Järgmine kord kasutan röstitud soolapähkleid. Usun, et annab parema maitsenüansi. Või tuleks röstida pähkleid veidi kauem.
Võikreem
100 g kondenspiima (ikka seda Läti oma) 😋
120 g tuhksuhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
Lisasin ka pistaatsiapastat, andis kreemile hea pähklise maitse.
Lõika toasoe või väiksemateks tükkideks ja vahusta
mikseriga, kuni mass on ühtlane. Lisa võile tuhksuhkur ja vaniljesuhkur
ning vahusta veel. Viimasena lisa kondenspiim ning vahusta, kuni ained
ühilduvad. Kondenspiim ja või peaksid olema samal temperatuuril, siis
ühilduvad need lihtsamalt.
Kui biskviitpõhjad jahtunud, lõika need keskelt laiupidi pooleks.
Selleks on hea kasutada nt kala fileerimise nuga, mis on õhukese teraga
ja libiseb biskviidist hõlpsalt läbi. Määri ühele biskviitkihile kiht
võikreemi, lisa peale teine biskviit, määri ka sellele võikreemi jne.
Kata ka koogi pealine kiht ja küljed võikreemiga. Puista koogi peale ja
vajuta külgedele röstitud ja hakitud maapähklid.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar