Retsepti avaldas Kaju Köök.
50 g pärmi
0,5 l piima
200 g suhkrut
Ca 900 g jahu
0,5 tl soola
Kardemoni 1 tl- mulle ikka meeldib nii
2 muna
100 g toasooja võid
Täidiseks
100 g toasooja võid
200g martsipani (Odense oma on hea pehme riivida, aga seda paneks 300g)
400g pohli
Soojenda piim käesoojaks, pärm sega
suhkruga. Lisa soe piim pärmile, seejärel sega juurde pool jahukogusest.
Pane taigen eelkerkimiseks sooja kohta 20 minutiks.
Taignale lisa lahtiklopitud munad, sool, või, kardemon. Sega ühtlaseks ja seejärel lisa jahu. Jahu tasub lisada kuni taigen tundub parasjagu valmis ning tuleb kausi ja käte küljest enamvähem lahti, minul kulus kuskil 850g. Taas aseta taigen sooja
kohta, seekord tunnikeseks.
Kringli valmistamiseks rulli taigen
suureks ristkülikuks, määri peale või, riivi otse tainale martsipan ja puista peale
pohlad. Keera taigen rulli, lõika pooleks ja põimi. Tegelikult võib kringli alati põimida ju nii, nagu sulle meelepärane on! Ja määrisin pealt kringli lahtiklopitud munaga ka, harjumus vist.
Pane kringel ahju – 200 kraadi 30-35 minutit. Jahtudes puista peale tuhksuhkrut.
Panin kringli külma ahju ja siis keerasin ahju tööle. Kuna kasutasin külmutatud pohli, siis arvasin, et mõjub nagu eelkergitusena :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar